Weboldalunk a jobb használhatóság érdekében sütiket alkalmaz.  Szolgáltatásaink használatával Ön beleegyezik a sütik alkalmazásába.

Felvételi hírek

Szóbeli felvételi időpontok módosítása

Mivel a szóbeli felvételi beosztása nagyon szoros, kérjük, hogy a továbbiakban már ne küldjenek időpontmódosító kéréseket, csak a 2024. március 06-án, szerdán 13:00 óráig beérkezett igényeket tudjuk figyelembe venni.

Amennyiben a gyermek megbetegszik, orvosi igazolás bemutatása esetén tudunk későbbi időpontot adni.

Köszönjük megértésüket!

Szóbeli felvételi beosztás lekérdezése, 2024

A szóbeli felvételikre – mint azt felvételi tájékoztatónkban is írtuk – 2024. március 8-án és 11-én, valamint március 12-án kerül sor. Gimnáziumunkba – a mai napig, 2024. március 4-éig – 1397 diák jelentkezési lapja érkezett be, összesen 2393 jelentkezéssel.

A szóbelik pontos beosztása már lekérdezhető (2024.03.04, 22:20)!

Bővebben: Szóbeli felvételi beosztás lekérdezése, 2024

Fontos infók a szóbeli felvételiről

A szóbeli elbeszélgetés időpontjai: március 8. (péntek), 11. (hétfő) és 12. (kedd). A pontos beosztást március 4-én, hétfőn tesszük közzé a honlapon. 

Kérjük a szülőket, amennyiben nem élnek a szóbeli vizsga lehetőségével, lemondásukat mihamarabb jelezzék az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  e-mail címen. Továbbá kérjük, vegyék figyelembe azt is, hogy a hatalmas túljelentkezés miatt új időpontot adni csak korlátozott mértékben van lehetőségünk. 

Amennyiben a tanuló a kiírt szóbeli vizsgán nem jelenik meg, vagy a portfólióját nem tölti fel, jelentkezése automatikusan elutasításra kerül.

Bővebben: Fontos infók a szóbeli felvételiről

Szóbeli beosztás és felvételi ponthatárok

A hozzánk jelentkező kedves nyolcadikos diákoknak és szüleiknek nem kellett hiába várniuk: a beérkezett ezernégyszáz felvételi adatlap feldolgozása után a szóbeli mentességi (M) és behívási ponthatárok itt érhetőek el. A nem szóbeliztető tagozatokon (pl.: média, történelem) az elutasítás feletti pontot elért tanulóktól az alábbi tematikus címeken várjuk a portfóliók beküldését:

  • Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • tEz az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Március 4-én, hétfőn itt, a honlapon fogjuk meghirdetni a szóbeli elbeszélgetés (március 8., 11–12.) beosztását. A több tagozatra jelentkezőket természetesen egy napra, egymás utáni sorrendben fogjuk beosztani, a látogatásról hivatalos igazolást állítunk ki. Addig is szíves türelmüket kérjük!

Felvételi követelmények az egyes tagozatokon

A gimnáziumunkba jelentkező nyolcadikos diákoknak a központi írásbeli vizsga után egy szóbeli felvételi vizsgán kell részt venniük, vagy portfóliót kell beadniuk. Az egyes tagozatok követelményeiről szóló részletes tájékoztatót ITT találják.

A felvételi beszélgetésekre 2024. március 8-án és 11-én előzetes beosztás szerint kerül sor, a portfóliók beadási határideje 2024. március 4.

Novemberi nyílt napok és felvételi tájékoztató

Az iskolánk életébe bepillantani szándékozók számára nyílt napokat szervezünk 2023. november 14-én és 15-én, kedden és szerdán, két tanítási napon. Vadonatúj felvételi tájékoztatónk innen letölthető, olvasható. A novemberi nyílt napokra a FELVÉTELI menüpontban 6-án, hétfőn délután 14 órától lehet majd jelentkezni. Egy családból egy tanuló és egy felnőtt jelentkezésére van lehetőség, külön-külön. Az egy névvel történő többszöri jelentkezéseket töröljük. Kérjük, hogy a jelentkezést visszaigazolás nélkül is tekintsék sikeresnek, ha az adott tanórára még lehetett jelentkezni. Ez nem jelenti a jelentkezés sikertelenségét, hiszen honlapunk a létszámhatárig az összes jelentkezést befogadja.

Központi felvételi feladatsorok

Kedves Szülők! Kedves nyolcadikos Diákok!

A Leövey Klára Gimnázium iránt érdeklődők számára honlapunkon csokorba gyűjtöttük az elmúlt évek központi írásbeli felvételi feladatsorait magyar és matematika tárgyakból. Ezeket a feladatokat és a hozzájuk tartozó javítási útmutatókat a linkre kattintva lehet megtekinteni és letölteni. 

Leövey Klára Gimnázium
1096 Budapest, Vendel u. 1. 
OM azonosító: 035235
Feladatellátási hely kód: 001 
☎ +36-1-215-9590
✉ lkg@leovey.hu

GTranslate

Hungarian English Finnish French German Portuguese Russian Spanish