Weboldalunk a jobb használhatóság érdekében sütiket alkalmaz.  Szolgáltatásaink használatával Ön beleegyezik a sütik alkalmazásába.

Felvételi hírek

Megnyílt a felvételi eljárásunk lekérdező felülete

A Leövey iránt érdeklődő nyolcadikos diákoknak és kedves szüleiknek nem kell tovább várni, megnyílt a középiskolai felvételi eljárás lekérdező felülete. A felvételivel kapcsolatos adatok megadásához a továbbiakban ezt a felületet használjuk.
A lekérdező felület erre a linkre kattintva már most elérhető, és ott a felvételi eljárás adott tanulóra vonatkozó adatai az oktatási azonosító és a születési dátum (ÉÉÉÉ.HH.NN formátumban)  megadása alapján kérhető le.

A tagozatos többlet pontok (megfelelő tagozatok esetén ennek részeként a központi írásbeli súlyozott pontjai) a jelenleg lekérdezhető adatok között nem szerepelnek. A központi írásbeli extra súlyozott pontjai a 'szóbeli eljárás' során szerezhető 25 pontnak a része. Az elutasított tanulók tagozatos többlet pontot már nem kapnak!

Az idei szóbeli ponthatárok itt tekinthetőek meg

Innen letölthető egy hozottpont-kalkulátor önellenőrzéshez.

Bővebben: Megnyílt a felvételi eljárásunk lekérdező felülete

Megtartjuk a szóbeli felvételit!

Kedves Felvételiző Diákok, Szülők!

Az iskola a jelenléti formában megtartott szóbelik alatt az általános járványügyi szabályok betartására kéri a felvételizőket. Tájékoztató füzetünk tartalmát módosítva a tanórai füzetet, félévi értesítőt, egyéb dokumentumokat a vizsgáztató tanárok nem várják el és nem fogják kérni a tanulóktól! 

Az iskola épületébe csak a felvételiző léphet be. A belépés után számára kötelező a testhőmérséklet mérése és a kihelyezett kézfertőtlenítő használata.

https://felveteli.leovey.eu/ oldalon lekérdezhető, hogy melyik tanuló melyik tanteremben fog vizsgázni, kérjük, hogy előzetesen nézzék meg a beosztást.

Bővebben: Megtartjuk a szóbeli felvételit!

Központi írásbeli dolgozatok megtekintése

A kijavított, értékelt központi írásbeli dolgozatokat 2021. január 28-án 8–16 óra között tekinthetik meg iskolánkban. A dolgozatok eredményét feltüntető pontozó-értékelő lapot a tanuló vagy képviselője is ekkor veheti át.

A dolgozatok javításával kapcsolatban – kizárólag a hivatalos javítási-értékelési útmutatótól eltérő értékelés esetén - írásbeli észrevételt lehet beadni iskolánk igazgatójának, legkésőbb 2021. január 29-én 16 óráig.

Az észrevételt a vizsgázó és szülője benyújthatja az intézményben személyesen, vagy e-mailben is eljuttathatja észrevételét az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre. (Kérjük az emailben tárgyként ÉSZREVÉTEL és a tanuló neve szerepeljen.)

Frissítve! – Tagozatos többlet a felvételi eljárásban

A koronavírus-járvány következtében intézményünk – számos budapesti középiskolához hasonlóan – úgy döntött, hogy a személyes jelenlétet igénylő szóbeli elbeszélgetést kivételesen ebben a felvételi folyamatban tagozatos többletpontszámokra cseréli. 

Tagozatos többletet csak azon jelentkezőktől kérünk, akiknek a „hozott” és az írásbelin szerzett összesített pontszámuk alapján esélyük van arra, hogy tanulmányaikat a Leövey Klára Gimnáziumban folytassák. Ennek ponthatárát a hozzánk jelenetkezők felvételi dolgozatainak eredményeinek ismeretében határozzuk meg, előreláthatólag február 26-ig. Azok a tanulók, akik a hozott és az írásbelin szerzett pontjaik alapján kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, mentesülnek a szóbeli felvételi alól. Ez nem jelenti azt, hogy iskolánkba automatikusan felvételt nyernek, csupán azt, hogy úgy sorolódnak be a felvételi rangsorba, mintha a szóbelin maximális pontszámot szereztek volna („hozott” + „írásbeli” + maximális tagozatos többlet = felvételi pontszám).

Értelmező szabály: A bemutatkozó portfólióban feltett kérdésekre adott válasz formájában kell elkészíteni a motivációs levelet. A kérdésekkel a tanulóknak adtunk támpontot, hogy miről kell szólnia a motivációs levélnek.

Bővebben: Frissítve! – Tagozatos többlet a felvételi eljárásban

KIFIR jelentkezési lap

Kedves érdeklődő Szülők, nyolcadikos Diákok!

A járványügyi veszélyhelyzet február 1-jéig történt meghosszabbítása miatt felvételi eljárásunk is módosításra szorul. Ennek egyeztetése és annak a KIFIR-rendszerben való rögzítése miatt január 12-én, kedden 16 óráig az ott közvetlenül történő jelentkezésre nincs lehetőség.

Szíves türelmüket és megértésüket kérjük!

Tagozatok bemutatkozása

A vírusveszélyhelyzet miatt ebben az évben minden hagyományt felül kell írnunk, így az érvényben lévő rendelkezések alapján az iskolával jogviszonyban nem álló érdeklődőket sem fogadhatunk. A nyílt órák helyett is érdekes riportfilmeket készítettek a médiások az egyes tagozataink értékeiről.

Esetleges kérdéseikre készséggel állunk rendelkezésre munkaidőben az 1/215-9590-es telefonszámon, azon kívül az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.

Bővebben: Tagozatok bemutatkozása

Sportlap, 2021: a letöltés helye

Az élsportolói tagozatra történő jelentkezéshez szükséges "sportlap" letölthető  innen. A központi írásbeli napjáig kell kitöltve benyújtani e-mailben a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre.

A Leövey felvételi füzete

Sem nyílt napokat, sem igazgatói-szülői tájékoztatót nem tudunk idén élőben tartani a világjárvány következtében, de a középiskolai beiskolázással kapcsolatban minden fontos információt összegyűjtöttünk a Leövey-gimnázium jövő tanévi tájékoztató füzetébe. Tagozatok, beiskolázási létszámok, határidők, az írásbeli és szóbeli felvételi vizsga rendje és feladatai: minden egy helyen a megújult arculatú felvételi füzetünkben, melyet erre a linkre kattintva érhetnek el. Kellemes böngészést kívánunk! Felmerülő kérdéseiket az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre elküldött elektronikus üzenetben fogalmazhatják meg, és legjobb tudásunk szerint rövid határidőn belül válaszolunk.

Viszontlátásra a Leöveyben!

Továbbtanulási tájékoztató helyett

Száznegyvenhat éves alma materünk vezetője, Sebőkné Orosz Katalin igazgatónő évről évre több mint ezer érdeklődő szülő és nyolcadikos diák részére szokott 4-5 teltházas továbbtanulási tájékoztatót tartani a jelentkezési lap leadása előtti hetekben. Idén ez is másként történik…

A vírusveszélyhelyzet miatt ebben az évben minden hagyományt felül kell írnunk, így az érvényben lévő rendelkezések alapján az iskolával jogviszonyban nem álló érdeklődőket sem fogadhatunk. Nem lesznek sem nyílt napok, sem igazgatói tájékoztatók. Hogy a Leövey iránt érdeklődő sokaság ne maradjon aktuális információk nélkül, az igazgatónő élő környezetben, a Kodály-díszteremben az LKG TV kamerái előtt elmondta a szokásos tájékoztatót, melynek filmjét erre a linkre kattintva lehet megtekinteni. A nyílt órák helyett is érdekes riportfilmeket készítenek médiások az egyes tagozataink értékeiről, ezekkel a szpotokkal is rövidesen jelentkezünk.

Bővebben: Továbbtanulási tájékoztató helyett

Központi felvételi feladatsorok

Kedves Szülők! Kedves nyolcadikos Diákok!

A Leövey Klára Gimnázium iránt érdeklődők számára honlapunkon csokorba gyűjtöttük az elmúlt évek központi írásbeli felvételi feladatsorait magyar és matematika tárgyakból. Ezeket a feladatokat és a hozzájuk tartozó javítási útmutatókat a linkre kattintva lehet megtekinteni és letölteni. 

Az október 1-jétől digitális távoktatási keretek között zajló felvételi szakköreinken ugyanezekkel a feladatsorokkal dolgoznak mind matematika, mind magyar tárgyakból. A szakkörre jelentkezni a központi telefonszámunkon (1/215-9590) lehetséges munkaidőben, további részletek itt érhetőek el.

Leövey Klára Gimnázium
1096 Budapest, Vendel u. 1. 
OM azonosító: 035235
Feladatellátási hely kód: 001 
☎ +36-1-215-9590
✉ lkg@leovey.hu

GTranslate

Hungarian English Finnish French German Portuguese Russian Spanish