Weboldalunk a jobb használhatóság érdekében sütiket alkalmaz.  Szolgáltatásaink használatával Ön beleegyezik a sütik alkalmazásába.

Felnőttoktatási képzéseink

A gimnáziumi Felnőttoktatási Tagozaton esti tagozatos, esti-levelező tagozatos, - bizonyos feltételek fennállása esetén - intenzív levelező tagozatos, valamint Digitális Középiskolai (távoktatási) osztályokat indítunk.

Az esti tagozaton hallgatóink a kilencedik évfolyamon hetente három napon, 17 tanítási órában kapnak képzést az alábbi tantárgyakból: magyar nyelv és irodalom, történelem, angol, matematika, fizika, biológia, kémia. A tizedik évfolyamon új tantárgyként belép a földrajz. Tizenegyedik évfolyamon és informatikával bővül a tanulandó tantárgyak köre. A tanítási órákon a megjelenés kötelező, az esetleges hiányzást igazolni kell (orvosi, munkahelyi stb.)

A számonkérés módja: előre bejelentett dolgozatok illetve szóbeli feleletek alapján. Tantárgyanként általában minden hónapban szereznek a tanulók egy-egy osztályzatot, és ezek a jegyek alapján történik az év végi osztályzatok megállapítása. Az esti tagozaton külön időpontban tartott beszámolók, vizsgák nincsenek!

Az esti-levelező tagozaton hallgatóink a kilencedik évfolyamon hetente három napon, 17 tanítási órában kapnak képzést az alábbi tantárgyakból: magyar nyelv és irodalom, történelem, angol, matematika, fizika, biológia, kémia. A tizedik évfolyamon új tantárgyként belép a földrajz. Tizenegyedik évfolyamon és informatikával bővül a tanulandó tantárgyak köre.
A tanítási órákon a megjelenés kötelező, az iskolának dokumentálnia kell a tanuló tanórai foglalkozáson való jelenlétét, távolmaradását, a távolmaradás igazolását.
A harmadévenként esedékes szóbeli beszámolók illetve írásbeli dolgozatok megírása a hirdetményben kifüggesztett időintervallumban a szaktanár által előre jelzett időpontokban kötelező. Az év végi jegyek megállapítása az évközi beszámolók érdemjegyeinek figyelembevételével és az év végi osztályozó vizsgán mutatott teljesítmény alapján történik. 

Intenzív levelező tagozatos osztályt indítunk azok számára, akik:
   a) 20. életévüket betöltötték,
   b) ált. isk. 8. osztályában legalább 3,5-ös tanulmányi átlageredményt értek el,
   c) korábban már valamilyen formában végeztek középfokú tanulmányokat (pl. 3 éves szakmunkásképző; szakközépiskola, stb)
   d) kérik, hogy a fentiek alapján a tanulmányi idejüket az intenzív tagozat által lerövidíthessék.
A tanítási idő itt is heti három délután. A tanulók magyarból és történelemből 5 hetente, a többi tantárgyból pedig októberben számolnak be, január hónapban pedig év végi osztályozó vizsgát tesznek. A következő évfolyam tananyagának időarányos részéből hasonló rendszerben vannak beszámolók február, március, illetve április hónapokban, május-júniusban pedig újabb év végi osztályozó vizsgát tesznek.
A tanítási órákon a megjelenés kötelező, az iskolának dokumentálnia kell a tanuló tanórai foglalkozáson való jelenlétét, távolmaradását, a távolmaradás igazolását.

Digitális Középiskola (távoktatás)

GTranslate

Hungarian English Finnish French German Portuguese Russian Spanish