Weboldalunk a jobb használhatóság érdekében sütiket alkalmaz.  Szolgáltatásaink használatával Ön beleegyezik a sütik alkalmazásába.


"Um den Bodensee" - Sprachfestival

A Bodeni-tó volt a témája a február 19-én megrendezett kerületi németes vetélkedőnek. Négyfős csapatokkal jöttek kisdiákok a Kosztolányi, Szent-Györgyi, Telepy iskolákból. A leöveysek 10 csapattal indultak a többfordulós akadályversenyen. Összesen 87 tanuló mérte össze tudását, képességeit ország-ismeretből, reklám-plakát készítéséből, nyelvi feladványokból.

Az egyik állomáson a Feketeerdő torta kóstolása után a torta receptjét kellett megszerkeszteni, máshol a "Fischerin vom Bodensee…" fülbemászó dallamához a szöveget kellett kiegészíteni. Az a kérdés is felvetődött, hogy "mit viszünk magunkkal" – mármint egy képzeletbeli utazásra? A tárgyakat egy kislány játékaiból kellett kiválogatni, "bőröndbe csomagolni", no és németül mindezt elmesélni! Előkerült a "kakukkos óra", a "bőrnadrág" (ezúttal egy óriás játék mackó viselte!), a "bernáthegyi" vagy a "Toblerone" jól (?) ismert fogalma mellett a nehezen kimondható nevű német költőnő Annette von  Droste- Hülshoff, a Konstanzi zsinat vagy épp a Zeppelin Múzeum. Egy totó és egy keresztrejtvény között "blitzschnell" fogyasztottak el néhány kiló frankfurti virslit a lelkes résztvevők.

A díjkiosztón a 11.E "Die Welle" és a 10.E két csapata a "Wassermelone" és a "99 Luftballons" örülhetett leginkább. Nem "NYEK" kategóriában a kissé meglepő nevet választó "Imádjuk a zsűrit" végzett kiváló teljesítménnyel: ők 10.B-s diákok.

Mindenkinek köszönjük, hogy eljött! Köszönöm a német szakos kollégáknak (és gyermekeiknek!) a szervezésben végzett munkáját! A német nyelv népszerűsítéséhez és a nap sikeréhez a 13.E diákjainak példamutató helytállása is hozzájárult.


GTranslate

Hungarian English Finnish French German Portuguese Russian Spanish