Weboldalunk a jobb használhatóság érdekében sütiket alkalmaz.  Szolgáltatásaink használatával Ön beleegyezik a sütik alkalmazásába.

Tanév végi versenyhírek

Bár már mindjárt vége a tanévnek, folyamatosan kapunk nagyszerű híreket tanulóink kiemelkedő versenyeredményeiről.
Németh Viktória tanárnő szombaton hat diákkal Győrött, a Medve Matek szabadtéri csapatverseny ottani fordulóján vet részt. A szeles, hűvös idő ellenére a gyerekek 3 órán keresztül matekoztak és járták be a Duna holtágának partját. Versenyeredményük a korábbi, budapestihez hasonló pontszámú, azonban most a Tolnai-Kovács Wanda, Dénes Márta, Ivánczi Balázs alkotta csapat a kategóriájában harmadik helyezést érte el. Néhány ponttal (17) lemaradva negyedik lett a Grábler Anna, Pálmai Kamilla, Urbanics Andrea alkotta csapat.
Képünkön Wandáék csapata látható.
 
20230513 133235 edited
 
Lezárult a második szentesi távközlési verseny, melyet a metALCOM Zrt. rendezett meg a Csongrád megyei város Vásárhelyi úti központjában. Két kategóriában tizenegy csapat küzdött az elsőségért. Az idei versenyt nemzetközivé emelte, hogy a jelenlegi határon túlról, Sepsiszentgyörgyből is neveztek, és jutottak be a döntőbe. A rangos mezőnyben a nem távközlésipari kategóriában a noTbirds csapat (Dudás Dominika, Léránt Anna, Szemerédi Kata, felkészítő tanár: Szemerédi Endre, 11. A osztály) az első helyen végzett, és 520 ezer forintos díjazásban részesült.
 
image0
 

Május 16-án a döntővel zárult a Budapest Főváros Levéltára által a városegyesítés 150. évfordulója alkalmából meghirdetett hídtörténeti verseny. A 9. A osztály töritagozatából a Varga Nándor, Gyorgy Dénes és Szőke Bende alkotta csapat a harminckilenc induló trió közül a döntőbe jutott, ám Nándi és Dénes angliai tanulmányútja miatt itt Pilisi Alexandra és Bács Szilárd által újjászerveződött a hármas. Ennek ellenére az izgalmas döntőben a szépen csillogó bronzérmet szerezték meg. (Felkészítő tanár: Nagy Tamás)

IMG 5087

Végül egy szép sporthír: a 9. C osztály mindössze 16 éves üdvöskéje, Lengyel Fruzsina előző héten akrobatikus fitness EB-versenyen vett részt az ifjúsági (16–21 évesek) és felnőtt (16–31 évesek) kategóriában. Az ifjúsági kategóriában 4. a felnőtt kategóriában 5. helyezést ért el.

received 3543930515934873 1

Leövey Klára Gimnázium
1096 Budapest, Vendel u. 1. 
OM azonosító: 035235
Feladatellátási hely kód: 001 
☎ +36-1-215-9590
✉ lkg@leovey.hu

GTranslate

Hungarian English Finnish French German Portuguese Russian Spanish