Weboldalunk a jobb használhatóság érdekében sütiket alkalmaz.  Szolgáltatásaink használatával Ön beleegyezik a sütik alkalmazásába.


Gólyák nyelvválasztása, 2016

(Frissítés: a választást lezártuk!) Gimnáziumunk diákjai első idegen nyelvként valamennyien angolul tanulnak - kivéve a német nyelvi előkészítő csoport tagjait. Viszont tanulóink a második idegen nyelvüket  megválaszhatják - kivéve a nyelvi előkészítő osztály (9Ny.E) tagjait. 

Iskolánkban a  finn, francia, latin, német, orosz, spanyol és portugál nyelvek közül lehet második idegen nyelvet választani.  A választás során mindenkinek - rangsorolva - kettő különböző nyelvet kell megjelölnie. Ezért igazából 42 darab nyelv-sorrendből kell/lehet választani, a "finn, francia" sorrendtől kezdve a "spanyol, portugál" sorrenddel végezve.

Mik is ezek a nyelv-sorrendek? Ha például a "latin, német" párost jelölöd meg, akkor ezzel azt jelezted számunkra, hogy legeslegszívesebben a latin nyelvet tanulnád második idegen nyelvként. De ha ez valamiért nem jön/jöhet össze, akkor majdnem ilyen szívesen tanulnál németül is ...

Pontosítás: terveink szerint a német nyelvet kezdő és emelt szinten is elindítjuk - ez természetesen a jelentkezők számától és tudásszintjétől is függ. A többi nyelv oktatása kezdő szintről indul.

A nyelvválasztó oldal május 2. 18:00 órától  május 6. 16:00 óráig fog "élni", addig lehet választani, és a választást módosítani. (Amennyiben leendő diákunk a határidőig az "űrlapot" nem tölti ki, véletlenszerűen fogjuk beosztani valamelyik nyelvi csoportba.)

A nyelvi csoportok létszáma 10-16 fő között lehet. A csoportokba történő besorolásnál a felvételi összpontszámot fogjuk figyelembe venni. A csoportokba történő besorolás eredményét várhatóan május 17-én a honlapon közzétesszük.

Figyelem! Ha esetleg - a kevés jelentkező miatt - valamelyik nyelvi csoportot nem tudjuk elindítani, akkor május 11-13. között lehetőséget fogunk biztosítani a választás módosítására.

Második nyelv választása (május 6-án, 17 órakor lezártuk!)


Leövey Klára Gimnázium
1096 Budapest, Vendel u. 1. 
OM azonosító: 035235
Feladatellátási hely kód: 001 
☎ +36-1-215-9590
✉ lkg@leovey.hu

GTranslate

Hungarian English Finnish French German Portuguese Russian Spanish