Weboldalunk a jobb használhatóság érdekében sütiket alkalmaz.  Szolgáltatásaink használatával Ön beleegyezik a sütik alkalmazásába.

Szóbeli felvételik beosztása, 2014

A szóbeli felvételikre - mint azt felvételi tájékoztatónkban is írtuk - 2014. február 22-én, 28-án illetve március 1-jén kerül sor. Gimnáziumunkba - a végleges adatok szerint - 925 diák jelenkezési lapja érkezett be, összesen 1639 jelentkezéssel.

A szóbelik pontos beosztása már lekérdezhető (2014.02.20 9:00)!

A szóbeli ponthatárok:

Amennyiben egy felvételizőnek az általános iskolából hozott pontjainak és a központi írásbelin szerzett pontjainak összege eléri a "mentességi" ponthatárt (M), akkor ő iskolánkban - az adott tagozaton - mentesül a szóbeli felvételi alól. Pontszáma szempontjából úgy tekintjük, mintha a szóbelin maximumot teljesített volna, vagyis a szóbeli felvételin elérhető maximális (25) pontot hozzáadjuk az addigi pontjaihoz.

Nem vesszük fel - és így a szóbelire sem hívjuk be - azokat a jelentkezőket, akiknek teljesítménye - az adott tagozaton - az általános iskolából hozható 50 pontból és a matematika és anyanyelv központi írásbelin szerezhető 100 pontból (összesen 150 pont) nem érte el a "elégséges" (E) pontot.

A mentességet (M) elért és elutasított (E) diákok kivételével a többi felvételizőt felvételi beszélgetésre hívjuk, amelyen a szülők is jelen lehetnek. A szóbelizők ne felejtsék otthon a magyar- és matematikafüzetüket, illetve ellenőrzőjüket!  

Ha az alább lekérdezhető szóbeli időpontja esetleg nem megfelelő, a 06-1-215-9590 telefonszámon iskolatitkárunktól kérhet egy másik időpontot. Kérjük, ezzel a lehetőséggel csak indokolt esetben éljen!  (Csak egy alternatív időpontot tudunk biztosítani.)

Szóbeli időpontok lekérdezése

Leövey Klára Gimnázium
1096 Budapest, Vendel u. 1. 
OM azonosító: 035235
Feladatellátási hely kód: 001 
☎ +36-1-215-9590
✉ lkg@leovey.hu

GTranslate

Hungarian English Finnish French German Portuguese Russian Spanish